De 4 mest udbredte bredbåndstyper i Danmark

Når du skal vælge bredbånd er der en række forskellige teknologier du kan tage i brug. 

Alle skal nok få di på nettet – men derfor kan du godt overveje hvilken teknologi, der er bedst.

Statistik kabeltv

De mest udbredte teknologier er

Dette er de 4 teknologier du skal overveje:

 

Fastnet bredbånd (ADSL)

ADSL var tidligere den mest anvendte – men er du under 500.000 tilslutninger. Med ADSL får du stadig en god stabil forbindelse, som er det bedste alternativ hvis du ellers kun kan få mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd kan alle få adgang til med deres smartphone. Sæt internetdeling til og du har mobilt bredbånd. De fleste vil nok vælge en router, som har den fordel at du kan tage det med dig overalt. Typisk er du dog begrænset i mængden du kan downloade og så er mobilt bredbånd ikke for dig, der gerne vil have en stabil forbindelse eller spiller online spil.

Kabel TV bredbånd

Kabel-tv er den største slags bredbånd (dog overhaler fiber snart) med ca. 900.000 abonnenter. Du får alle fordelene fra fastnet bredbånd, men stærkere kobberkabler, der kan levere en højere hastighed. Ofte får du en god pris på kabel tv bredbånd. 

Fiber bredbånd

Fiber står også for ca. 900.000 abonnenter.  Fiber er den mest avancerede teknologi og ønsket for enhver nørd. Nærmest ubegrænsede hastigheder hvor du som oftest for en synkron linje, der giver dig samme hastighed i upload og download. Ethvert nybyg med respekt for sig selv får lagt fiber ind. 

Andre Teknologier:

Wimax og satellit bredbånd er to andre typer bredbånd, der endnu ikke er særligt udbredt i Danmark. Du skal kun vælge dette såfremt du ikke har andre muligheder for at få dækning.

Relaterede Artikler…

Kviknet alternativer

Kviknet alternativer

Dit Netflix abonnement stiger, og din tv-pakke stiger. Og nu stiger prisen også for dit internet - i hvert fald hvis du er kunde hos Kviknet.  Kan du leve med prisstigningen?  Vi har efterhånden vænnet os til det - og det er ikke udsædvanligt at se prisstigninger på...

Hvilket selskab er bedst?

Der findes ikke et entydigt svar på hvilket selskab, der er bedst til bredbånd. Det selskab, der er rigtigt for én er ikke rigtigt for den anden. Generelt set kan alle selskaber/udbydere i Danmark levere et funktionelt produkt. Vi hos internet-bredbånd.dk har samlet...

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

4G og 5G har nu været på det danske marked et godt stykke tid. Der reklameres med heftige up- og download hastigheder og i løbet af 2023 er datapakke størrelserne begyndt at være fornuftige til langt de fleste mennesker – inklusiv mig selv. Alligevel er jeg...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 4.6 / 5
x