Når du skal vælge bredbånd er der en række forskellige teknologier du kan tage i brug. For dig som forbruger er det som regel ikke væsentligt hvilken teknologi du vælger – såfremt adgang til Internettet er dit eneste behov. Vil du derimod have eks. fastnet telefon er det oplagt at vælge fastnet bredbånd – ekstremt hurtigt internet er fiber, og hvis du vil have tv med får du som regel den mest fleksible løsning i kabel-tv med internet og bredbånd. De 3 største udbydere er Yousee, TDC og Telenor. Tal nedenfor er baseret på tal fra anden halvår 2012.

Statistik kabeltv

Fastnet bredbånd:

Der er over 1.1 millioner fastnet abonnementer i Danmark. Fastnet bredbånd er dermed den mest udbredte form for internet – og det er der god grund til. Det er internet via din telefonlinie, hvilket langt de fleste husstande har. Det er nemt at bestille, høj konkurrence blandt udbyderne og du får en fornuftig hastighed til en god pris. Min favorit udbyder i denne kategori er Fullrate.

Mobilt bredbånd:

Der er tæt på en million dedikerede mobilt bredbåndsabonnementer i Danmark. Mobilt bredbånd er formentlig den teknologi, der vokser hurtigst, især med ankomsten af 4G mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd er nemt og kan bruges på flere forskellige enheder og forskellige steder. Som oftest vil der være en databegrænsning og så er det IKKE velegnet til spil via internettet. Min favorit udbyder er Oister.

Kabel TV:

Kabel-tv står for ca. 600.000 bredbåndsabonnementer i Danmark. Det er der rigtig god grund til. Du får alle fordelene fra fastnet bredbånd, men stærkere kobberkabler, der kan levere en højere hastighed. Desværre er der ikke så mange udbydere af dette. Min favorit er Yousee.

Fiber:

Fiber står for ca. 330.000 abonnementer i Danmark. Fiber er den mest avancerede teknologi og ønsket for enhver nørd. Nærmest ubegrænsede hastigheder hvor du som oftest for en synkron linje, der giver dig samme hastighed i upload og download. Det er som oftest dyrt at blive tilsluttet fiber og det er ikke særligt udbredt endnu – omend det har den højeste væksrate på bredbånd netop nu. Min favorit på dette er Waoo.

Andre Teknologier:

Wimax og satellit bredbånd er to andre typer bredbånd, der endnu ikke er særligt udbredt i Danmark – især ikke efter skyline gik konkurs. Du skal kun vælge dette såfremt du ikke har andre muligheder for at få dækning. Net1 kan hjælpe dig videre her.

IPTV – fjernsyn via internettet er ligeledes i meget stor fremgang. Telia, Fullrate og TDC er de mest dominerende på denne teknologi.

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 4.6 / 5
x