Bredbånd sikkerhed – beskytttelse mod virus og malware

Når du får bredbånd er din forbindelse konstant på internettet og åbner op for at du potentielt kan blive udsat for diverse risici på nettet. Som udgangspunkt behøver du ikke gå i panik eller være nervøs for om du bliver ramt af virus, hacker angreb eller malware.

Jeg vil anbefale dig 3 ting hvis du ellers har en pc med windows:

Antivirus program:

Et antivirus program beskytter dig både når du surfer og når du downloader programmer eller filer. Jeg vil som udgangspunkt anbefale dig et gratis program – hvor mine to favoritter er Avast eller microsoft security essentials (den der er inkluderet med Windows).

Anti-Spyware program:

Bruger du Microsoft security essentials er det som sådanne ikke nødvendigt med yderligere et program – men ellers er programmet superantispyware effektivt.

Firewall:

Er du ikke en erfaren bruger ville jeg benytte mig af den firewall der er indbygget i Windows. Du behøver ikke konfigurerer yderligere.

 

Andet: 

Det burde ikke være nødvendigt med andre programmer.

Husk at bruge din fornuft når du surfer rundt på nettet. Lad være med at klikke på links du ikke stoler på eller der virker mistænkelige og pas altid på med at opgive personlige oplysninger – især personnummer, visa kort nummer mv.

Har du fået en mail hvor der står du skal opgive personlige oplysninger, så ring telefonisk til firmaet for at få det bekræftet (ikke på det nummer der står i mailen, men et du selv finder til udbyderen), så du er sikker på at afsenderen er den de siger de er, og at de rent faktisk har bedt om oplysningerne.

Relaterede Artikler…

Kviknet alternativer

Kviknet alternativer

Dit Netflix abonnement stiger, og din tv-pakke stiger. Og nu stiger prisen også for dit internet - i hvert fald hvis du er kunde hos Kviknet.  Kan du leve med prisstigningen?  Vi har efterhånden vænnet os til det - og det er ikke udsædvanligt at se prisstigninger på...

Hvilket selskab er bedst?

Der findes ikke et entydigt svar på hvilket selskab, der er bedst til bredbånd. Det selskab, der er rigtigt for én er ikke rigtigt for den anden. Generelt set kan alle selskaber/udbydere i Danmark levere et funktionelt produkt. Vi hos internet-bredbånd.dk har samlet...

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

4G og 5G har nu været på det danske marked et godt stykke tid. Der reklameres med heftige up- og download hastigheder og i løbet af 2023 er datapakke størrelserne begyndt at være fornuftige til langt de fleste mennesker – inklusiv mig selv. Alligevel er jeg...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 4.6 / 5
x