Overskredet datagrænsen – downloadet for meget – er det dyrt?

Så vidt vides er der ikke nogle af udbyderne af mobilt bredbånd i Danmark, der tilbyder ubegrænset datatrafik på det mobile netværk (uden fair use policy) – men der kan være stor forskel på hvordan du bliver takseret såfremt du overskridet din datagrænse og dermed dit maksimale månedlige forbrug af data.

Nogle udbydere takserer dig efterfølgende per mb og nogle nedsætter din hastighed såfremt du overskrider dit forbrug.

Overskredet data grænsen

Hvorfor er der en øvre grænse for dataforbrug?

Udbyderne betaler for den trafik, der genereres på internettet, hvorfor de har svært ved at  tilbyde ubegrænset download.

Samtidig er der en begrænset kapacitet, som man til dels forsøger at styre ved at sætte forbrugsgrænser på. Sidst men ikke mindst skal der huskes på at produkterne skal jo markedsføres på en måde, så der er en opsalgsmulighed for teleselskaberne, for at få dig til at tage den dyreste løsning.

Hvad sker der hvis jeg overskrider forbrugsgrænsen?

Hos langt de fleste udbydere hvor du har et fast månedligt abonnement, bliver hastigheden blot sat ned den pågældene måned, indtil den nye måned starter og du nulstilles.

Det gælder de faste abonnementer hos Oister, CBB og TDC.

Hos f.eks. Lebara fornys din pakke dog automatisk til en pakke af samme størrelse som du i forvejen har. Jeg synes det er en god løsning, da du så ikke bliver takseret dyrt pr. mb eller får nedsat din hastighed, men det kan betyde at har du f.eks. den mindste pakke på 5GB og lige pludselig bruger 50GB, så bliver du altså fakturerer 10 x 19 kroner (og bare rolig du bliver adviseret om fornyelse på mail).

Det er en rigtig god idé at du læser betingelserne for mobilt bredbånd hos din udbyder for at se om det samme er gældende for dig og dit abonnement.

Klik her for at se de udbydere vi anbefaler på mobilt bredbånd

Relaterede Artikler…

Kviknet alternativer

Kviknet alternativer

Dit Netflix abonnement stiger, og din tv-pakke stiger. Og nu stiger prisen også for dit internet - i hvert fald hvis du er kunde hos Kviknet.  Kan du leve med prisstigningen?  Vi har efterhånden vænnet os til det - og det er ikke udsædvanligt at se prisstigninger på...

Hvilket selskab er bedst?

Der findes ikke et entydigt svar på hvilket selskab, der er bedst til bredbånd. Det selskab, der er rigtigt for én er ikke rigtigt for den anden. Generelt set kan alle selskaber/udbydere i Danmark levere et funktionelt produkt. Vi hos internet-bredbånd.dk har samlet...

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

4G og 5G har nu været på det danske marked et godt stykke tid. Der reklameres med heftige up- og download hastigheder og i løbet af 2023 er datapakke størrelserne begyndt at være fornuftige til langt de fleste mennesker – inklusiv mig selv. Alligevel er jeg...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 4.6 / 5
x