Lavpris kamp på bredbånd – er det positivt?

Det lader til at der er konsensus i branchen at prisen for det billigste bredbånd skal ligger omkring 200 kroner om måneden.

Lige præcis denne pris hænger nok i virkeligheden sammen med prisen det koster udbyderne at leje sig ind på kobber, kabel-tv eller fiber netværket.

Der er med andre ord ikke mulighed for at gøre det væsentligt billigere, hvis der stadig skal drives en forretning på det.

Du kan sagtens finde kampagnetilbud, der f.eks. giver dig de første 3 måneder til 99 kroner om måneden, men prisen stiger altid efter en eller anden periode.

Fuld hastighed er det nye sort

Tiden hvor prisen blev afgjort af hvor mange mbit du kunne få i download og upload er ved at være ovre. 

Det betyder at prisforskellen ofte er så lav, og at flere udbydere bare giver dig maskimal hastighed til samme pris.

Kan det overhovedet svare sig med så hård priskonkurrence?

Dette spørgsmål er 2 delt. Det skal ses fra både et forbrugersynspunkt og fra et forhandler synspunkt.

Som forhandler:

Som forhandler betaler både Telia og Fullrate et gebyr for leje af f.eks kobbernettet af TDC. Med et årligt gebyr på minimum 744 kr. til TDC, administration til oprettelse, betaling af provision for henvisning, porto, kundeservice mv – er det naturligvis ikke mange penge udbyderen tjener på dig som kunde de første 6 måneder – de håber naturligvis du bliver længere tid således at de formår at tjene penge på dig.

Som forbruger:

Når nu bredbåndsudbyderne fortsætter med nye kampagner stort set hver måned – hvorfor så ikke skifte rundt mellem de forskellige udbydere hver 6. måned? Det kan du godt men husk at overveje følgende:

–          Det er ikke sikkert, netop den forbindelse du ønsker er med i kampagnetilbuddet

–          Dine enheder skal konfigureres til et nyt trådløst netværk

–          Har du rodet med konfiguration af routeren – skal dette sættes op igen

–          Du skal sende det gamle udstyr retur

–          Du vil muligvis opleve en kortere nedetid på dit bredbånd

Min anbefaling vil være at skifte hvis du oplever dårlig kundeservice eller et ustabilt produkt – og ellers beholde din eksisterende udbyder. Du kan også vælge at skifte pga. de tillægsservices udbyderne tilbyder. Det kan være TDC Play, HBO eller Spotify der gør forskellen for dig.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Kviknet bredbånd

 

Relaterede Artikler…

Kviknet alternativer

Kviknet alternativer

Dit Netflix abonnement stiger, og din tv-pakke stiger. Og nu stiger prisen også for dit internet - i hvert fald hvis du er kunde hos Kviknet.  Kan du leve med prisstigningen?  Vi har efterhånden vænnet os til det - og det er ikke udsædvanligt at se prisstigninger på...

Hvilket selskab er bedst?

Der findes ikke et entydigt svar på hvilket selskab, der er bedst til bredbånd. Det selskab, der er rigtigt for én er ikke rigtigt for den anden. Generelt set kan alle selskaber/udbydere i Danmark levere et funktionelt produkt. Vi hos internet-bredbånd.dk har samlet...

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

4G og 5G har nu været på det danske marked et godt stykke tid. Der reklameres med heftige up- og download hastigheder og i løbet af 2023 er datapakke størrelserne begyndt at være fornuftige til langt de fleste mennesker – inklusiv mig selv. Alligevel er jeg...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 4.6 / 5
x