Lavpris kamp på bredbånd – er det positivt?

Fullrate og Telia er begge gået aggressivt ind i kampen om at få nye kunder i biksen. Med Telias mindstepris på 995 kr. Over 6 måneder for 10 mbit og Fullrates 1014 kr. for 20 mbit er priserne relativt ens over en 6 måneders periode. Begge udbydere kan på sigt tilbyde dig tv over bredbåndslinjen og ellers er der ikke umiddelbart tillægsservices, der skulle gøre den ene udbyder bedre end den anden. Efter 6 måneders bindingsperiode er prisen for  bredbåndsudbyderne henholdsvis 199 kr. pr. Måned  for Telia og 229 kr. pr. måned for Fullrate– hvis ellers man tilmelder sig elektronisk betaling. Det er en ny betalingsmåde, der angiveligt er billigere for udbyderne at benytte sig af frem for girokort og betalingsservice.

Lavpris kamp

10 mbit er det nye sort

Tidligere var konkurrencen fordelt på de helt lave hastigheder 2, 4 eller 6 mbit – men det er hastigheder man har valgt at droppe – formentlig fordi det ikke kan lade sig gøre at holde forretningen kørende med en månedspris , der er væsentligt lavere end de 199 kr. pr. måned.

Kan det overhovedet svare sig med så hård priskonkurrence?

Dette spørgsmål er 2 delt. Det skal ses fra både et forbrugersynspunkt og fra et forhandler synspunkt.

Som forhandler:

Som forhandler betaler både Telia og Fullrate et gebyr for leje af kobbernettet af TDC. Med et årligt gebyr på minimum 744 kr. til TDC, administration til oprettelse, betaling af provision for henvisning, porto, kundeservice mv – er det naturligvis ikke mange penge udbyderen tjener på dig som kunde de første 6 måneder – de håber naturligvis du bliver længere tid således at de formår at tjene penge på dig.

Som forbruger:

Når nu bredbåndsudbyderne fortsætter med nye kampagner stort set hver måned – hvorfor så ikke skifte rundt mellem de forskellige udbydere hver 6. måned? Det kan du godt men husk at overveje følgende:

–          Det er ikke sikkert, netop den forbindelse du ønker er med i kampagnetilbuddet

–          Dine enheder skal konfigureres til et nyt trådløst netværk

–          Har du rodet med portkonfiguration – skal dette sættes op igen

–          Du skal sende det gamle udstyr retur

–          Du vil muligvis opleve en kortere nedetid på dit bredbånd

Min anbefaling vil være at skifte hvis du oplever dårlig kundeservice eller et ustabilt produkt – og ellers beholde din eksisterende udbyder. Du kan også vælge at skifte pga. de tillægsservices udbyderne tilbyder. Det kan være TDC Play, HBO eller spotify der gør forskellen for dig.

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 100 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 8.7 / 10
x