TDC hastighedstest

TDC er én af de største udbydere af bredbånd i Danmark. Lægger man dem sammen med de mindre firmaer de  (Nuuday) ejer – Yousee, Hiper, Eesy, Telmore er der vist ingen tvivl om at de er kongen af bredbånd. Men kan de levere den hastighed du er garanteret?

Garanteret hastighed?

TDC er som nogle af de første gået ind og givet en garanteret hastighed på den hastighed du bestiller. Så i stedet for en ”op til” hastighed får du rent faktisk det du bestiller. Dog med ét væsentligt forbehold. Viser deres foranalyse sig at de ikke kan levere den hastighed du har bestilt vil de forsøge at aftale en individuel hastighed og pris med dig som du så kan acceptere eller afslå.

Kobberkabler – historik og kvalitet

TDC ejer det meste af kobbernettet som der er i jorden. Det vil i langt de fleste tilfælde sige at hvis ikke TDC kan levere en fornuftig hastighed til dig, er det meget sansynligt at ingen andre udbydere, der leverer internet gennem telefonlinjen, vil kunne levere en høj hastighed til dig. TDC opgraderer konstant kobbernettet og teknologien.

Derfor forventer TDC at de fra 2014 vil kunne bruge en ny teknologi kaldet vectoring, der for de husstande, der er tæt nok på gadeskabene vil kunne give hastigheder på over 100 mbit i download og 30 mbit i upload.

Hvilke hastighedstests kan jeg bruge for at måle min hastighed hos TDC?

TDC har deres egen hastighedstest – der er udemærket. Vigtigst for at måle din linje er dog pingtest.net. Her får du målt om du har pakketab, din ping og latency. Særligt det første tal – pakketab SKAL være 0% ellers er der fejl på din linje og du skal have fat i din udbyder / TDC.

Pakketab vil give tabte informationer i forsendelsen af data og vil i praksis betyde at transaktioner vil blive tabt, applikationer ikke virker og der vil være udfald på streamingtjenester vil have udfald mv.

Hvornår og hvordan skal jeg teste mit TDC Internet?

Sørg for at teste hastigheden på flere forskellige tidspunkter, og særligt i tidsrummet hvor flest mennesker bruger det. Her vil linjen være mest belastet og du vil lettere kunne analysere dig frem til fejl på linjen.  Benyt altid kabel når du skal teste på din HomeBox, via bærbar eller stationær computer. Vil du være helt sikker på at få den korrekte hastighed, så skal routeren være tilsluttet husets første telefonstik og dit kabel fra stikket i væggen til din Homeboks skal være så kort som mulig. Derudover skal du sørge for at lukke så mange programmer på din pc som muligt, så der ikke er applikationer, der suger noget af båndbredden og du får et inkorrekt resultat.  Hav helt ikke andre enheder tilsluttet forbindelsen når du tester.

Få den højeste hastighed med kabel og trådløst

Sørg for at din fysiske kabelinstallation er korrekt. Og hvordan sikrer du det hvis du ikke er teknisk mindet? Kort fortalt skal du ikke have for meget støj på linjen og benytte det første telefonstik eller kabel-tv stik du har ind til din lejlighed eller hus. Sørg for ikke at have unødigt mange enheder på den fysiske linje eller tilkoblet det trådløse internet.

Benyt så korte kabler som muligt og sørg for at din trådløse forbindelse ikke kolliderer med andre trådløse netværk i området.

Her kan du benytte et værtøj til din smartphone kaldet wifi analyzer, der viser signalstyrken fra andre trådløse netværk og hvilken kanal den ser som den med mest styrke på. Herefter kan du logge ind i din router og indstille routeren til at benytte denne kanal. Hvis du efter denne finjustering af dit trådløse netværk fortsat har udfordringer med at få det trådløse til at spille vil jeg anbefale dig at købe din egen router og sætte efter TDC’s router eller skifte internetudbyder.

Hvad vil TDC gøre for at give mig den garanterede hastighed

TDC har i virkeligheden ikke fantastiske evner i forhold til at garantere dig en hastighed. Det hele afhænger af kablernes kvalitet og din afstand til centralen / gadeskabet. TDC vil inden de anerkender de har en fejl forsøge følgende: Opgradering af routerens software/firmware. Bede dig om at teste med kabel og udelukkende én enhed på. Benytte det første stik i væggen, sende en TDC tekniker og sidst men ikke mindst – ombytte dit modem. Det kan være en trættende proces, såfremt du allerede nu måske selv ved hvad fejlen er.

Hvorfor bør du vælge TDC?

TDC skiftet lidt mellem at tilbyde produkter til private, og så ikke alligevel. Men de har som regel en komplet pallette af produkter i form af TV, mobiltelefoni og bredbånd. De er med andre ord totalleverandør og du får nogle fede fordele ved at samle så meget som muligt med dem. Herunder TDC Play og TDC web-tv.

Er du af en eller anden grund træt af TDC vil jeg anbefale dig at undersøge om du kan få Kviknet.

Relaterede Artikler…

Kviknet alternativer

Kviknet alternativer

Dit Netflix abonnement stiger, og din tv-pakke stiger. Og nu stiger prisen også for dit internet - i hvert fald hvis du er kunde hos Kviknet.  Kan du leve med prisstigningen?  Vi har efterhånden vænnet os til det - og det er ikke udsædvanligt at se prisstigninger på...

Hvilket selskab er bedst?

Der findes ikke et entydigt svar på hvilket selskab, der er bedst til bredbånd. Det selskab, der er rigtigt for én er ikke rigtigt for den anden. Generelt set kan alle selskaber/udbydere i Danmark levere et funktionelt produkt. Vi hos internet-bredbånd.dk har samlet...

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

4G og 5G har nu været på det danske marked et godt stykke tid. Der reklameres med heftige up- og download hastigheder og i løbet af 2023 er datapakke størrelserne begyndt at være fornuftige til langt de fleste mennesker – inklusiv mig selv. Alligevel er jeg...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 4.6 / 5
x