Priser mobilt bredbånd – Vurder på data, dækning og hastighed

Når du skal vurdere priser på mobilt bredbånd skal du tage særligt højde for hvor stor en mænge data du må downloade. Det kombineret med dækningen er altafgørende for om du reelt set kan bruge abonnementet som du gerne vil!

 

Mobilt bredbånd på ferien

Se her hvordan du egentlig skal vurdere om du står overfor et godt tilbud på mobilt bredbånd – eller om der er én der prøver at fange dig i nettet med et abonemnt der kan blive dyrt hvis du bruger for meget data eller hvis du kommer til at tage det med et sted hvor der ikke er dækning.

Prisen – baggrunden for denne artikel

Kigger vi kun på prisen er der faktisk kun 2 ting du skal lægge mærke til – til at starte med.

  1. Den månedlige pris
  2. Mindsteprisen

Den månedlige pris giver lidt sig selv – vær opmærksom på om der er betalingsgebyr udover (gebyr ved kreditkort, gebyr hvis du ikke bruger PBS, gebyr for betalingsadministration). Vær også opmærksom på om prisen pr. måned er en særpris den første periode, eller om det er den faste pris pr. måned efter bindingsperiodens udløb.

Mindsteprisen kan være høj ved at der er høje oprettelses eller forsendelsesgebyrer. Vælg som udgangspunkt en leverandør som ikke har oprettelsesomkostninger – i skrivende stund har Oister gratis oprettelse.

Data

Vurder hvor meget data du har brug for. Aner du ikke hvor meget du ha brug for og du ikke ser film via internettet er en tommelfingerregel at du kan nøjes med 3GB om måneden.

Det vigtige i denne forbindelse det er at NÅR/HVIS du når grænsen for hvor meget data du må bruge – at duikek bliver faktureret ekstra – men blot får en nedsat hastighed eller mulighed for aktivt at vælge at få et større abonnement. Skal du begynde at betale pr. forbrugt. mb bliver det meget hurtigt hamrende dyrt – så undersøg dette!

Dækningen

Alle udbyderne har et dækningskort hvor du kan se dækningen udenfor og indenfor. Sørg for at vælge en udbyder der har dækning i de områder hvor du kommer til at bevæge dig. Som hovedregel er de 3 største byer, København, Aarhus og Aalborg godt dækket både indendørs og udendørs.

Hastigheden – skal du have 4G eller hvad?

Det kan egentlig godt irritere mig lidt at der er så meget reklame for 4G. Jovist kan det gå hurtigt – men det er på ingen måde sigende eller afgørende for hvad der fungerer bedst for dig. 4G har en teoretisk hastighed på op til 80 mbit – men regn ikke med mere en maksimalt 30-40mbit. På 3G skal du ikke regne med mere end 12-18 Mbit. Hastigheden afhænger af din afstand til masten og antallet af samtidige brugere. I praksis er det svært at sige hvad din egentlige hastighed bliver og med mobilt bredbånd vil du uanset om du vælger 3G eller 4G have en dårligere svartid end ved fastnet bredbånd.

Tag ikke dit mobile bredbånd med dig i udlandet

Medmindre du har 3LikeHome bør du ikke tage dit mobile bredbånd med dig til udlandet. Det du kan gøre er at tage selve USB modemmet med (husk at pille SIM kortet ud) og så købe et abonnement i det land du tager til. Det vil ofte være klart det billigste.

Se vores top 3 tilbud på mobilt bredbånd her

 

Relaterede Artikler…

Kviknet alternativer

Kviknet alternativer

Dit Netflix abonnement stiger, og din tv-pakke stiger. Og nu stiger prisen også for dit internet - i hvert fald hvis du er kunde hos Kviknet.  Kan du leve med prisstigningen?  Vi har efterhånden vænnet os til det - og det er ikke udsædvanligt at se prisstigninger på...

Hvilket selskab er bedst?

Der findes ikke et entydigt svar på hvilket selskab, der er bedst til bredbånd. Det selskab, der er rigtigt for én er ikke rigtigt for den anden. Generelt set kan alle selskaber/udbydere i Danmark levere et funktionelt produkt. Vi hos internet-bredbånd.dk har samlet...

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

4G og 5G har nu været på det danske marked et godt stykke tid. Der reklameres med heftige up- og download hastigheder og i løbet af 2023 er datapakke størrelserne begyndt at være fornuftige til langt de fleste mennesker – inklusiv mig selv. Alligevel er jeg...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 4.6 / 5
x