Der er ingen grund til kæmpe forvirring, når det kommer til hvad for nogle kabler du skal bruge til at komme på internettet. Som udgangspunkt er der to forskellige kabler du skal bruge når du skal på internettet – de findes så i en række forskellige farver og typer – men overordnet set er der ”bare” to typer

 

De er:

rj11 rj 45 internetkabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RJ11 kabel – også kaldet telefonkabel

Et rj11 kabel er kablet, der går fra telefonstikket og til din router/modem. Længden af dette anbefaler jeg er op til maks 10 meter. Lad være med at fokuser på om det er billigt eller dyrt og farven på kablet – det har ikke den store betydning. Kablet sikrer at din router kan tale ud på internettet via telefonlinjen.

Du kan købe det her>>

RJ45 kabel – også kaldet netværkskabel eller internetkabel

Det du skal bruge til at forbinde din pc eller bærbar med routeren/modemmet / internettet kaldes i nørdet tale et rj45 kabel. Dette findes i en række farver, der ingen betydning har udover, ja, farven. Dog kan du få disse en række forskellige kategorier – ikke at du behøver tænke særligt over det til almindelig brug.

netværkskabel

Cat 5 kabler (eller cat5e) har en ca. maks hastighed på mellem 100 mbit og 1Gbit. Til sammenligning er din internetforbindelse måske 100mbit – med andre ord er cat5e rigelig hurtig til langt det meste og det kabel jeg vil anbefale i de fleste tilfælde.

Og så er de ret billige.

Se priseeksempler her:

1 Meter
4 kr.
Op til 1 Gbit hastighed
5 Meter
8 kr.
Op til 1 Gbit hastighed
10 Meter
14 kr.
Op til 1 Gbit hastighed
50 Meter
60 kr.
Op til 1 Gbit hastighed

Se alle cat5e kabler her>>

Cat 6 kabler har en maks. Hastighed på ca. 2Gbit. Det er som regel ikke nødvendigt at købe disse kabler, omend standarden på et tidspunkt formentlig vil erstatte cat5 kabler.

Begge rj45 kabler kan du sagtens bruge over relative lange afstande. Som regel er de længste færdigsamlede kabler på maks 50m – det burde vel også være rigeligt?

Se priseksempler her:

1 Meter
9 kr.
Op til 2 Gbit hastighed
5 Meter
27 kr.
Op til 2 Gbit hastighed
10 Meter
45 kr.
Op til 2 Gbit hastighed
50 Meter
208 kr.
Op til 2 Gbit hastighed

Se alle cat6 kabler her>>

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 4.6 / 5
x