Hvilket Kabel til internet? Se her hvad for et kabel du skal bruge

Der er ingen grund til kæmpe forvirring, når det kommer til hvad for nogle kabler du skal bruge til at komme på internettet.

Som udgangspunkt er der tre forskellige kabler du skal bruge når du skal på internettet – de findes så i en række forskellige farver og typer – men overordnet set er der ”bare” tre typer

De er:

RJ11 kabel – også kaldet telefonkabel

Et rj11 kabel er kablet, der går fra telefonstikket og til din router/modem. Hvis du er forbundet via til internettet via et telefonstik, så skal du bruge denne type kabel.

Længden af dette anbefaler jeg er op til maks 10 meter. Lad være med at fokuser på om det er billigt eller dyrt og farven på kablet – det har ikke den store betydning. Kablet sikrer at din router kan tale ud på internettet via telefonlinjen.

Du kan købe det her>>

RJ45 kabel – også kaldet netværkskabel eller internetkabel

Det du skal bruge til at forbinde din pc eller bærbar med routeren/modemmet / internettet kaldes i nørdet tale et rj45 kabel eller netværkskabel/internetkabel. Dette er den mest almindelige form for kabel til internet. Dette findes i en række farver, der ingen betydning har udover, ja, farven. Dog kan du få disse en række forskellige kategorier – ikke at du behøver tænke særligt over det til almindelig brug.

netværkskabel

Dette kabel kaldes også for et Cat 6 kabel (eller cat5e) har en ca. maks hastighed på mellem 100 mbit og 1Gbit. Til sammenligning er din internetforbindelse måske 1000 mbit – med andre ord er cat6 rigelig hurtig til langt det meste og det kabel jeg vil anbefale i de fleste tilfælde.

Og så er de ret billige.

Se alle cat6 kabler her>>

COAX Kabel

Et COAX kabel skal du bruge hvis du benytter kabel-tv og vil forbinde dine router til antennestikket. Det sker i langt de fleste tilfælde med et COAX kabel med f-connector i begge ender. 

Du finder kablet her>>

 

Ofte stillede spørgsmål om kabel til internet

 • Hvilket kabel skal jeg bruge til internet?

  Til at forbinde din pc eller bærbare til internettet skal du brug et netværkskabel (også kaldet cat6 kabel eller RJ45), fra computeren til din router.

 • Hvilket kabel skal jeg bruge til at forbinde min router til internettet?
  Afhængig af din forbindelse skal du typisk bruge enten et COAX kabel, RJ45 kabel eller et RJ11 kabel.

Relaterede Artikler…

Kviknet alternativer

Kviknet alternativer

Dit Netflix abonnement stiger, og din tv-pakke stiger. Og nu stiger prisen også for dit internet - i hvert fald hvis du er kunde hos Kviknet.  Kan du leve med prisstigningen?  Vi har efterhånden vænnet os til det - og det er ikke udsædvanligt at se prisstigninger på...

Hvilket selskab er bedst?

Der findes ikke et entydigt svar på hvilket selskab, der er bedst til bredbånd. Det selskab, der er rigtigt for én er ikke rigtigt for den anden. Generelt set kan alle selskaber/udbydere i Danmark levere et funktionelt produkt. Vi hos internet-bredbånd.dk har samlet...

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

Erstatte fastnet bredbånd med 4G eller 5G?

4G og 5G har nu været på det danske marked et godt stykke tid. Der reklameres med heftige up- og download hastigheder og i løbet af 2023 er datapakke størrelserne begyndt at være fornuftige til langt de fleste mennesker – inklusiv mig selv. Alligevel er jeg...

8 Kommentarer

 1. Per Willer

  Hej. Jeg har lige et spørgsmål til RJ-11 stik/kabel. Jeg har bestilt TV/Bredbånd hos Telia som så fortæller mig at deres underleverandør kan se (inden nogen har kigget på installationen) at husets RJ-11 stik er for gammelt til TV/Bredbånd. Kan det virkelig passe?
  Venlig hilsen
  Per

  Svar
 2. admin

  Hej Per,

  De kan have informationen fra en tidligere leverandør. Det kan sagtens være at hvis du har den gammeldages 3-benet telefonstik at det er for gammelt og skal skiftes.

  Mvh

  Anders

  Svar
 3. Michael Pedersen

  Hej
  Jeg har et spørgsmål vedr. hvis man har haft telia som udbyder og havde en RJ11 som stik men alle 8 farvekoder er repesenteret Altså (GR+hvidGR+hvidO+hvidBlå+Blå+O+hvidBr+Br) altså en RJ45 så burde den da godkende den farvekombination ikk eller hva?

  Svar
  • admin

   Teoretisk set kan det godt virke, men er ikke anbefalet 🙂

   Svar
 4. Carsten

  HHej vil høre om Rj11 er det kabel jeg skal bruge mellem min trådløse telefon og mit modem det er fordi jeg vil flytte modemmet så der skal bruges et 5 m kabel der imellem håber i kan hjælpe mig med hvilket kabel jeg skal bruge på forhånd tusind tak

  Svar
  • admin

   Hej Carsten,
   Der kan være forskelle på telefoner, men ja – udgangspunktet er at du skal bruge et rj11 kabel mellem din trådløse fastnet telefon og dit modem.
   Mvh Anders

   Svar
 5. Tina

  Jeg modtager internet via mit telefonstik. SKAL jeg bruge et modem/router, for at få adgang til internet? Eller kan jeg (og hvordan) forbinde telefonstikket med netværkskablet med fx en adapter?

  Svar
  • admin

   Hej Tina, Du SKAL bruge en router

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 1000 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
 • Billigt
 • Trådløs Router
 • Trustscore 4.6 / 5
x