Hvorfor er bredbånd dyrt i danmark?

Med en absolut mindstepris på 169 kr. om måneden  for en ADSL bredbåndsforbindelse i Danmark kan det godt virke dyrt, når springet til enten en hurtigere forbindelse er ret lav eller valg af mobilt bredbånd kan fås ned til 25 kr. om måneden. Der er dog en god grund til prissætningen hvis det ellers skal hænge sammen for udbyderne af bredbånd.

Sammensætningen af internettet hjemme hos dig

Får du bredbånd via telefonlinien er der en stor sandsynlighed for at kobberet der fører frem til det stik er ejet af TDC. TDC ejer langt det meste af kobberinfrastrukturen og dette betaler de andre udbydere for at leje sig ind på – hvilket unægtelig gør det svært at konkurrere. I skrivende stund er seneste nyt at en bredbåndsopkobling for udbyderne pr. kunde koster fra 744 kr.

Hvad betyder det for konkurrencen?

Med en årlig pris på 744 kr. om året med en omsætning på 169 kr*12 giver det en fortjeneste på 1284 kr. årligt. Det er altså ikke astronomiske beløb, når udbyderne skal afregne til eget personale, kampagner mv.

Hvad er det, der er dyrt?

Det er primært anlægsudgifter, der er dyrt – ikke trafik, administration eller andet – men det at få etableret infrastrukturen, der skal sørge for at når du klikker med musen på din skærm, at der så sker noget.

 

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 100 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigt
  • Trådløs Router
  • Trustscore 8.7 / 10
x