Fullrate Internet test – Se de 5 trin

Jeg har tidligere givet en grundig anmeldelse af både fullrate bredbånd og tv. Nu er det tid til en anmeldelse af deres router Zyxel P2601HN-F1. Du får her den korte guide til om du skal vælge Fullrate som internetudbyder og hvordan du konfigurerer og installerer routeren fra Fullrate.

Tjek de seneste tilbud fra Fullrate!

 

Trin 1 – bestilling af bredbånd

Dette har du formentlig allerede været igennem på Fullrate.dk. Hvis ikke er bestillingsforløbet ret logisk opbygget hvor du tager udgangspunkt i den hastighed du gerne vil have, vælger et telefon nr. du gerne vil have og om du eksempelvis samtidig vil have mobilt bredbånd eller tv.

Trin 2 – e-mails

Jeg vælger at holde dette helt kort. Du modtager en række e-mails med velkomstbrev, installationsdato faktura mv. Du skal til det helt basis faktisk ikke bruge noget af det så gem e-mailen hvis du senere vil ind og lave noget konfiguration i routeren (det skal fullrate have ros for at de fortsat lader os avancerede brugere gøre).

Trin 3 – installationbrev og udstyr

Du vil få din installationsdato af vide undervejs og vil i kombination med dette få dit udstyr. Det er nu det interessante kommer – lad os kigge nærmere på pakken og dets indhold:

Zyxel router til fullrate

Der er ikke så meget at sige til routeren. Den er mindre end den forrige model fra Fullrate, og beregnet til at blive placeret fladt.

I pakken er der også en række forskelligt udstyr, hvoraf du helt sikkert skal bruge noget af det – og andet får du muligvis ikke behov for.

udstyr der følger med til fullrate

 

Strømforsyning og kablet der forbinder routeren med telefonstikket skal du helt sikkert bruge. Der er så et kabel med hvis du ikke vil køre trådløst (det gule) og et ekstra kabel du kan koble din fastnettelefon til routeren med.

 

Du kan se forbindelsesmulighederne bagpå her:

forbindelser bagpå zyxel router

 

 

Trin 4 – Sæt routeren til strøm og afvent signal

Du er nu 5.45 sekunder fra at være på nettet (rundt regnet). Sæt strømmen til routeren afvent den fanger signal. Som standard er afbryder knappen på off – så gå ikke i panik når du tænder stikkontakten og intet sker – det er nok powerknappen du mangler. Rækkefølgen på tilslutninger er ligegyldigt – så sæt strømmen til og DSL kablet til telefonstikket. Der vil under opstart være en række lamper der blinker. Det er helt normalt – men til sidst skulle det gerne minde om dette: (Internet lampen må gerne blinke grønt)

Router på internettet

 

Trin 5 – Kobl dig selv trådløst på Internettet og tjek din hastighed

På din computer skal du søge efter trådløse netværk og tilslutte dig noget, der starter med Zyxel. Kodeordet du bliver bedt om at indtaste står nedenunder routeren. Du er nu på nettet. Husk at tjekke om du får den hastighed du har købt. For mit vedkommende giver en 20/2mbit forbindelse kun ca. 12/1mbit – det er ikke helt godt nok – så jeg afventer spændt tilbagemelding fra Fullrate. Det er enten fordi kablerne ikke kan trække højere hastighed eller fordi de har konfigureret forkert fra deres side af – det må tiden vise. Hastigheden kan du måle med bredbåndsmåleren.

Over and Out!

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 100 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigst
  • Trådløs Router
  • Trustscore 7.7 / 10
x