Hvem udbyder Internet tv gennem telefonstikket?

Der er tre primære spillere når det kommer til tv via bredbånd på telefonlinjen.

Telia, Fullrate og TDC. Herudover er der også nye spilllere som eksempelvis Mobilic, hvis løsning jeg endnu ikke har testet og Perspektiv bredbånd (hvilke jeg absolut ikke anbefaler).

Sidst er der også DLG – der dog er ret dyre med oprettelse og fastholder et halvårligt kortgebyr – et levn fra fortiden hos Viasat og Canal Digital – hvis du spørger mig 🙂

Egentlig kan man undre sig over hvorfor Fullrate og TDC konkurrerer (Når nu Fullrate er ejet af TDC) – men det er måske 2 forskellige kundesegmenter – om ikke andet går det til sidst ned i den samme pengekasse.

Hvordan virker tv via fastnet?

Du har dit almindelige modem til internet – hvortil du tilslutter en tv-boks via kabel eller trådløst – og så sætter du et HDMI kabel fra boksen op til dit tv.

Ganske enkelt. Det kræver ingen særlig installation eller teknisk forståelse for at få det til at spille.

Når tv’et / boksen er tændt bruger det en del af din internetforbindelse – typisk mellem 2-8mbit af internetforbindelsen.

Er i flere på samtidig eller har flere bokse / tv tændt ad gangen skal i huske at sørge for at få en hurtig nok forbindelse.

Hvem skal jeg vælge?

Efter min mening har disse tre de bedste priser på bredbånd via telefonstikket netop nu!

Hvad er de typiske fordele ved tv via bredbånd?

Tv-boksene kan typisk ting dit tv ikke kan. TDC og Telia kan starte forfra i programmerne, TDC kan optage og Fullrate har med garanti hurtigere kanalskift end dit eksisterende fladskærms-tv. Én af de helt store fordele ved Telia – er at du kun betaler 1 kr. ekstra om måneden for deres tv løsning – i forhold til hvis du kun havde bredbånd fra dem – hvis du vel og mærke kan nøjes med den mindste tv-løsning fra dem. Læs mere om deres tv til 1 kr. her

Hvad er de typiske ulemper?

Du skal have én tv boks per tv. For nogle er det intet problem – men skal du have flere bokse – betaler du typisk ekstra pr. boks.

Når fjernsynet er tændt – tager de en del af båndbredden. Det har for de fleste ingen betydning – men er i flere i hjemmet skal du sikre dig, der er kapacitet nok. Min anbefaling er at du starter med den mindste forbindelse – og herefter opgraderer efter behov.

Kvaliteten af billedet kan som regel ikke måle sig med Boxer, kabel-tv og satellit tv. Det er på ingen måde ringe – men forvent ikke fantastik billedekvalitet

Sidst er kanaludvalget som regel ikke ligeså stort som det få via kabel-tv eller satellit.

Hvad med anmeldelser?

De bedste referencer er som regel andre brugere. Tjek evt. trustpilot (husk at sorter på dem der har bredbånd og tv – og ikke telefoni) – ellers har jeg anmeldt Fullrates tv løsning her.

 

Opsummering af artiklen:
Emne:
Hvem udbyder Internet tv gennem telefonstikket?
Opsummering
Der er 3 store udbydere af tv via fastnet. Det er nemt at sætte til og en række fordele som du ikke har på din eksisterende tv-løsning. Du skal bruge én tv-boks pr. tv.
Skrevet af:
Udgiver:
internet-bredbaand.dk
Logo:

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

UBEGRÆNSET HASTIGHED OP TIL 100 MBIT!

Hiper logo
nedkanp
  • Billigst
  • Trådløs Router
  • Trustscore 7.7 / 10
x